|

Website: VulkaanIJsland.nl

Opgericht in: 2021
Hoofdonderwerp: Vulkaan IJsland website
Websiteadres: www.vulkaanijsland.nl

In 2021, toen de wereld te maken had met een pandemie, woonde ik voor een tijdje in IJsland. Na weken van zware aardbevingen wisten we dat er iets bijzonders zou gaan gebeuren.

Op 19 maart begon de vulkaanuitbarsting in Fagradalsfjall, niet ver van de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Dit moment zal ik nooit vergeten!
Alle mensen om mij heen werden hyperactief en tegelijkertijd ook een beetje bang. Niemand wist precies hoe deze uitbarsting zich zou gaan ontwikkelen. IJsland was in een lockdown. Het land ging door een moeilijke periode omdat er geen toeristen waren. Toerisme vormt een belangrijk onderdeel van de IJslandse economie.

Tijdens mijn verblijf in IJsland had ik een aantal internationale fotografen ontmoet waarmee ik bevriend raakte. Zodra de IJslandse veiligheidsdiensten aangaven dat het veilig genoeg was gingen we direct naar de vulkaan.

De wandeltocht was erg zwaar. Alleen al de heenweg was twaalf kilometer lang. De wandeltocht ging over lavavelden en steile bergen. Na lang wandelen en klimmen zagen we dan eindelijk de vulkaan in de verte. We kregen allemaal tranen in onze ogen. Het was moeilijk te bevatten wat we daar zagen. Het was echt ongelooflijk!

Omdat de vulkaan maanden doorging met lava spuwen, veranderde het landschap telkens weer. Ik heb de vulkaan samen met mijn vrienden in totaal vier keer bezocht. Iedere keer waren we onder de indruk van het schouwspel.

Al snel had ik het idee om mijn ervaringen met de online wereld te delen. Vandaar dat VulkaanIJsland.nl in mei 2021 werd gelanceerd. De site richt zich met name op de Nederlandstalige markt. Ik heb de website en de branding helemaal zelf gedaan. VulkaanIJsland.nl is momenteel nog in ontwikkeling.

In mijn portfolio zijn onder andere foto’s van de vulkaan en het logo van VulkaanIJsland.nl te vinden.