|

Website: DeSims4.com

Opgericht in: 2013
Hoofdonderwerp: Simulatiespel website
Websiteadres: www.desims4.com


Wat begon als een passieproject in 2001 toen ik nog maar elf jaar oud was, groeide uit tot iets groots in de jaren erna. Vroeger was ik een grote fan van het spel De Sims, het eerste spel waarmee je huizen kon bouwen. Dit was voor die tijd bijna iets revolutionairs. Een droom kwam uit.

Nu, meer dan 20 jaar later, beheer ik nog steeds Sims-gerelateerde websites. Mijn grootste website is DeSims4.com. Deze website werd opgericht in 2013 voordat het populaire spel De Sims 4 verscheen. Ik ben geen fanatieke gamer meer, ook al beheer ik deze website zelf.

DeSims4.com groeide al snel uit tot een van de meest bezochte Sims-gerelateerde websites in Nederland en Belgi├ź. Tijdens het hoogtepunt kwamen er meer dan 40.000 bezoekers per maand. Naast de website, beheer ik ook de Facebook Community die bestaat uit ruim 6.800 volgers.

DeSims4.com richt zich met name op nieuws, algemene informatie, tutorials en andere handige content. Ik heb de website zelf ontworpen en de branding ook zelf gedaan. Hetzelfde geldt voor bijna alle content op de website. Dit bestaat uit teksten, plaatjes, filmpjes en meer. Sommige plaatjes en filmpjes zijn afkomstig van computerspelbedrijf Electronic Arts, waarmee ik regelmatig samenwerk.

In 2011 deed ik mijn stage bij Electronic Arts Benelux. Het bedrijf nodigde mij zelfs een keertje uit om naar San Francisco te komen, om een vroege b├Ętaversie van een Sims-gerelateerd spel te bekijken. Dit was een geweldige ervaring!

Op het plaatje hieronder is de meest recente versie van de DeSims4.com homepage te zien. De website kreeg in 2022 een complete make-over. De branding kreeg daarbij ook een nieuwe frisse uitstraling.

Momenteel ben ik achter de schermen bezig met een nieuwe website als opvolger van DeSims4.com.