| | |

Social media: Tobii Dynavox

Gemaakt in: 2018-2020
Hoofdonderwerp: Social media voor Tobii Dynavox
Opdrachtgever: Tobii Dynavox


Tobii is een van de grootste technologiebedrijven in Stockholm, Zweden. Tijdens 2018 en 2020 werkte ik als Community Manager voor Tobii Dynavox, een dochteronderneming van Tobii. Tobii Dynavox maakt apparaten en software voor mensen met beperkingen. Zo maken ze onder andere oogbesturingssoftware. Daardoor kunnen computers besturen met behulp van hun ogen.

Als Community Manager was ik verantwoordelijk voor alles met betrekking tot social media bij Tobii Dynavox.

Ik was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het creëren van de socialmediastrategie, het beheren van de contentkalender, het maken van tekstuele en visuele content, het beheren van de klantenservice en het actief houden van de socialmediakanalen, adverteren en het behalen van vooropgezette doelen.

Daarnaast was ik verantwoordelijk voor socialmediakanalen in verschillende landen, zoals Amerika, Engeland, Canada, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en een aantal kleinere landen.

Verschillende socialmediakanalen werden gebruikt om verschillende doelgroepen te aan te spreken. Zo maakten we gebruik van onder andere Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube en LinkedIn.

Verder was ik ook verantwoordelijk voor Boardmaker’s socialmediakanalen. Boardmaker is een dochteronderneming van Tobii Dynavox.

Tijdens deze baan had ik grote verantwoordelijkheden. Dit gaf mij ook een voldaan gevoel, vooral omdat we mensen over de hele wereld op verschillende manieren hielpen. Mijn teamgenoten waren ook geweldig. Ze hielpen mij regelmatig met het maken van grafische materialen en teksten.

De afbeeldingen hieronder laten een aantal voorbeelden zien van berichten die ik zelf heb gemaakt. Ik was hierbij verantwoordelijk voor het ontwerpen van grafische elementen, het schrijven van teksten, het publiceren van content, adverteren en interacties creëren.