|

Branding: Guide to Dokkum

Gemaakt in: 2022
Hoofdonderwerp: Website voor toeristen die Dokkum willen bezoeken

Status: In ontwikkeling

Al van jongs af aan ben ik een beetje verliefd op Dokkum, waar ik geboren en getogen ben. Dat is misschien ook niet zo gek. De stad staat namelijk in de top vijf van mooiste vestingsteden van Nederland. Dit is gebaseerd op ruim 70.000 stemmen van ANWB-leden.

Door de jaren heen hebben meerdere internationale vrienden een bezoek aan Dokkum gebracht. Iedere keer merkte ik weer dat er weinig Engelstalige informatie over de stad beschikbaar was. Veel informatie was gedateerd of er was weinig diepgang.

Met Guide to Dokkum wil ik deze problemen oplossen. Als inwoner van deze stad wil ik de beste Engelstalige informatie met iedereen delen. Denk bijvoorbeeld aan de beste bezienswaardigheden, hotels en restaurants.

De vormgeving voor Guide to Dokkum heb ik zelf ontworpen. De volgende stap is om een website met bijhorende socialmediakanalen te lanceren.

De branding van Guide to Dokkum is kleurrijk en misschien een beetje “out of the box”, maar het past wel prima bij de traditionele, trendy en moderne uitstraling van de stad. De kleuren zijn fris en opvallend zodat het ook een jongere doelgroep aanspreekt.

Het logo laat de omtrek van de oude binnenstad zien. De letters “Guide to Dokkum” zijn handgeschreven en een beetje aangepast met grafische tools.

Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien van materialen die ik heb ontworpen.