|

Fotografie: IJsland

Genomen in: 2020-2021
Hoofdonderwerp: Foto’s van IJsland

Deze collectie bestaat uit foto’s die in 2020 en 2021 zijn gemaakt. Ik woonde destijds in IJsland. Het land zat in een lockdown en er waren geen toeristen. De foto’s zijn voornamelijk op het Reykjanes schiereiland genomen en laten onder andere vuurtorens, steile rotsen en een vulkaan zijn.

Op 19 maart 2021 begon de vulkaan in Fagradalsfjall met uitbarsten. De dag nadat de uitbarsting begon, ging ik samen met mijn fotografievrienden naar de vulkaan toe. In IJsland waren er op dat moment bijna geen gevallen van COVID-19, dus was het veilig om in groepen rond te hangen.

Tijdens het eerste bezoek was de vulkaan nog erg klein. De IJslanders noemden het dan ook een “schattige toeristenvulkaan”. De IJslandse veiligheidsdiensten vonden dat de situatie veilig genoeg was, dus konden we heel dicht bij de krater komen. Dat was een bizarre ervaring!

Tijdens het tweede bezoek was de vulkaan al een stuk groter en leek het op een kleine berg. De foto met de vulkaan hieronder was tijdens deze trip gemaakt. Het was behoorlijk koud buiten, maar de vulkaan blies telkens warme lucht naar ons toe.

We zaten soms uren achter elkaar naar de uitbarsting te kijken. De foto hieronder heb ik tijdens zonsondergang gemaakt. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden en de lange wandeltocht, was deze trip zeker de moeite waard!

De foto’s met het schaap en de kerk zijn op de Westman-eilanden genomen. Dit is een archipel in het zuidelijke deel van IJsland. Deze eilandengroep is zeker een van de meest fotogenieke plekken waar ik ooit ben geweest. Ik wilde de schoonheid van dit gebied vastleggen in mijn foto’s.

Ik zal mijn tijd in IJsland nooit vergeten! Het was geweldig om zoveel fantastische fotografen en lokale inwoners te ontmoeten, ondanks dat er een pandemie heerste.